Gödény Marietta

Email : info@partanacs.hu

Tel : +36-30-299-2379

Mérlegeljünk együtt!

Nézzük csak, mi szokott az ember első gondolata lenni, ha meghallja ezt a 2 szót: házassági/párkapcsolati tanácsadás?

- Jesszusom, dilidoki, na ne!
- És ha valaki megtudja, hogy oda járunk?
- Biztos azt hiszik, nálunk is válás van kialakulóban...
- Óóó nem, mi biztos nem szorulunk erre!
- Meg tudjuk mi ezt szépen, itthon, a 4 fal között oldani!
- Ilyenekre amúgy is csak a filmekben járnak…


Őszintén, Önnek is ezek közül fordult meg először valami a fejében, igaz?
Biztos vagyok benne, hogy igen!
Engedje meg, hogy ezekről a tévhitekről bebizonyítsam Önnek, hogy badarságok!


Jesszusom, dilidoki... 

A köznyelv hajlamos a lelki, pszichés segítőket összefoglalóan ezzel a gúnynévvel illetni. Az az érzés, amit ez kivált belőlünk, jogosan rossz. Hiszen ki akarja magát dilisnek érezni? Egyértelműen senki! Azonban, vannak olyan helyzetek, melyekben egy szakember azért tud segíteni, mert a probléma felismerésében, a lehetséges kezelési formák kiválasztásában profi! Miért? Mert ebből képezte ki magát, megtanulta a rengeteg háttéranyagot. Olyan kezelési módokat használ, amik beváltak, és az életben is megtapasztalta, hogy ezek működnek! Ez teszi profivá. 

Tehát, hála az égnek, nem kell otthon feltalálnunk a spanyolviaszt, sem a sötétben tapogatózva, egyedül megoldani a gondjainkat. 

Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha az életben mindent egyedül, szaksegítség nélkül kellene megoldani?

- Meg tudnánk szerelni az autónkat?

- Hogy menne a saját ruha, cipő elkészítése?

- Sikerülne a gyerek felkészítése a matek érettségire?

Summa summarum, nem gondolom, hogy ciki, ha elmegyünk egy ilyen "szakihoz", viszont, ha nem kérünk segítséget, tényleg csak a válás maradhat megoldásnak.
Miért soroljuk magunkat abba a kategóriába, hogy ez velünk nem történhet meg, csak másokkal?

Az ember szereti magát különbnek érezni az embertársaitól. Mégis, ha hisszük, ha nem, minket is érinthet ugyanúgy egy ilyen párkapcsolati probléma, mint bárki mást! Ilyenkor nem az a lényeg, hogy megtörtént-e vagy sem, hanem, hogy hogyan reagálunk rá!? Mint a strucc, a fejünk a homokban és máris kivételek vagyunk, vagy azt mondjuk, na igen, velünk is megtörtént, úgyhogy nézzük, hogyan tudunk ebből  a legjobban kijönni. 

Gondoljunk csak arra az ismerősre, akiről nemrég azt a hírt hallottuk, hogy baleset érte, eltörte például a lábát. Ön szerint ez az ember, amikor elindult aznap reggel otthonról, gondolta volna, hogy ez vele is megtörténhet?! 

Kérem, egy pillanatra, tekintse a kapcsolati problémájukat is egy lábtörésnek! Ne feledje, ha időben és jól ellátják, szépen meggyógyul majd!


Ma már könnyedén elérhető…

Ma már szerencsére, teljesen elérhető szolgáltatássá nőtte ki magát a párkapcsolati tanácsadás. Régen, valóban csak a filmekben láthattunk ilyet, pl.: amikor Samantha Ewing pszichológushoz járt, mert nem jött ki a jó öreg Jockey-val. Na de, mára ez már csak történelem ☺ Ez a fejlődő, segítő szakma bárkinek, Önöknek is adott, és még Dallas-ig sem kell érte elutazni!


Talán, azt már említenem sem kell, hogy maximális figyelmet fordítok a diszkrécióra és a titoktartás itt is ugyanúgy alapkövetelmény, mint az orvosi szakmában.
Remélem, sikerült Önnek bebizonyítanom, hogy semmi félnivalója a konzultációtól, annál jobban tartani kell a tétlenségtől, melytől biztosan nem javul meg a kapcsolatuk!


Ha meggyőztem, jelentkezzen be most egy személyes találkozásra !


Időpontkérés

Név

*

Email cím

*

Telefonszám

*

Üzenet

Vélemények


Tetejére